Vier beren hebben een wolf gedood in het Dierenrijk in Mierlo. Meerdere bezoekers van het dierenpark zagen het gebeuren. Waarom de beren de wolf aanvielen, is niet duidelijk, zegt een woordvoerder van de dierentuin tegen het Eindhovens Dagblad. Op een video is te zien dat de wolf wordt ver-scheurd door drie beren. Twee wolven proberen nog om de wolf te bevrijden, maar die worden op afstand gehou-den door de vierde beer. “De twee jaar oude wolvin kwam na een stoeipartij met soortgenoten uit het water toen ze werd aangeval-len door de beer”, aldus een woordvoerder van het park dinsdag. “De bezoekers waarschuwden verzor-gers, maar de wolvin bleek al overleden.”

Ze spreekt van een noodlottig ongeval. Bezoekers en verzorgers waren aangeslagen en zijn opgevangen. Waarom de beren de wolvin plotseling grepen, is volgens haar nog niet duidelijk. De dieren zitten in hetzelfde verblijf, zodat ze worden uitgedaagd met elkaar om te gaan, meldt de dieren-tuin. Dat zou een verrijking zijn voor de dieren. Er zitten vier bruine beren en vier wolven bij elkaar.

De woordvoerder zegt tegen het Eindhovens Dagblad dat de dieren normaal gesproken nooit problemen met elkaar hebben. Wolven en beren spelen zelfs regelmatig samen. Volgens Dierenrijk zijn er nooit eerder incidenten geweest, ook niet in andere dierentuinen. Daarom wor-den er geen maatregelen getroffen.
(Bron: nu.nl)

Commentaar Gerard Baars, directeur van International Bear Foundation:
Dit is een bizar bericht. Ik heb al vele jaren geleden als eerste dit experiment gedaan in de dierentuin in Rhenen en gedurende 20 jaar nooit één probleem gezien. Wel natuurlijk interacties, uitdagingen en soms een grom of een beet. Maar serieuze zaken nooit. Bij beren x beren en wolven x wolven komt het wel voor dat er agressie is en dat vaak tot bloedens toe en zelfs dodelijk. Maar ja, eens moet de eerste keer zijn. Ik vind overigens de verhouding 4 beren en 4 wolven een beetje lastig en ik weet niet hoe de geslachtsverhoudingen zijn, dat is ook van belang. Mogelijk was de wolvin ook een “afbijter” en dat zou de reden kunnen zijn van een lage rangorde.

Beren doden wolf in Dierenrijk in Mierlo terwijl bezoekers toekijken.